כחלק מקבוצת משרד עוה"ד פייפר- כהן

סעיף 18 – צפק

במאמר זה תוכלו לקבל את כל התשובות וההסברים בנוגע לסעיף 18 של ספר הליקויים של המוסד ביטוח לאומי, הכולל צפי אחוזי נכות הצפויים לכל אחת מהנכויות הקשורות למחלות צפק. בנוסף ישנו הסבר מקיף כיצד מגישים את המסמכים לביטוח לאומי, מה עליכם לדעת טרם הגשת המסמכים ותביעה וכיצד מבצעים ערעור על החלטת המוסד לביטוח לאומי בקשר לאחוזי הנכות שהכירו בגין מחלות צפק.

משרדנו – פייפר כהן ובראשו עו"ד אייל פייפר מתמחה בתביעות מול המוסד ביטוח לאומי ולאורך השנים למד מהם הדגשים החשובים שעליכם לדעת טרם הגשת תביעה בנושא, להלן ההסבר המלא:

כיצד תובעים את הביטוח הלאומי לפי סעיף 18 – צפק? 

כדי שנוכל לעזור לך לדעת בצורה מדויקת את הבעיה הרפואית שלך ובכך לדעת להעריך את גובה אחוזי הנכות שאפשר לקבל – להלן מושגים מקצועיים רלוונטיים עם הסברים קצרים, פשוטים וברורים:

(1) היתדבקויות או תוצאות אחרות לאחר ביצוע ניתוח, אם קיימת פציעה או מחלה בחלל הבטן.

א. במידה וישנן הפרעות הקיימות הם נדירות וקלות –תוכל לקבל רק 0% נכות.

ב. במידה וישנן הפרעות בינוניות הקיימות כמו: עצירות או תקופות של שלשול, מטאוריזמוס – יש אפשרות לקבל 10% נכות.

ג. במידה וישנן הפרעות כמו בסעיף ב' והן קבועות – יש אפשרות לקבל 20% נכות.

ד. במידה וישנן הפרעות קשות – יש אפשרות לקבל 30% נכות.

(2) במידה וקיימת שחפת של הצפק עם הופעות של חסימה חלקית (Sub ileus)

א. אם זה בשלב הפעיל – יש אפשרות לקבל 100% נכות.

ב. במידה וזה אחרי השלב החריף, אחוזי הנכות ייקבעו על פי סרכות הצפק, סעיף–קטן (1).

סעיף 18 – צפק

מילון מושגים רלוונטיים לצפק:

צפק – זהו קרום דק ושקוף,  קרום זה תפקידו לעטוף את דפנות חלל הבטן וחלק גדול מן האברים בתוך חלל הבטן. הצפק בנוי שני קרומים כאשר  ביניהן נמצא נוזל מסכך שמטרתו להקטין את החיכוך בעת תנועת האברים בחלל הבטן.

 

סעיף 18 צפק – הנחיות:

  • במידה ועברת פציעה, ניתוח או מחלה בחלל הבטן, עליך לעבור לסעיף (1).
  • במידה וקיימת אצלך מחלת שחפת בצפק, עליך לעבור לסעיף  (2).

המוסד לביטוח לאומי יכול לקובע את גובה אחוזי נכות שניתן לקבל במידה ואתה סובל מבעיות בקרום צפק. למעשה סעיף 18 קובע את אחוזי הנכות על פי מספר מצבים – לאחר ניתוח, פציעה או מחלה בחלל הבטן וכן במקרה של שחפת של הצפק.

ייתכן ומגיע לך הרבה כסף!
בדיקה להערכת סיכויי תביעתך ללא התחייבות!

 

להגשת תביעה לאחוזי נכות:

במידה ואתה סובל מבעיות בצפק או קרה שנדבקת בשחפת צפק במצב פעיל, יש אפשרות לקבל בין 0% נכות ועד 100% נכות, בהתאמה לבעיה, חומרתה והמסמכים הרפואיים הנלווים. במידה ואתה סובל עצירות בצורה קשה, שלשול בצורה חריפה עם תופעות נוספות כמו: חום וכאבי בטן, או מטאוריזמוס חריף, יש אפשרות לקבל 30% נכות.

 

זהו סעיף החוק עם הסברים רלוונטיים ופרשנויות:

א. במידה ואתה סובל ממצב של הידבקות או היצרות הצפק לאחר ניתוח, מחלה או פציעה:

ב. במידה ואתה סובל עצירות, משלשול או מטאוריזמוס באופן קבוע, יש אפשרות לקבל 20% נכות. אך שים לב! אחוזי הנכות בסעיף זה מנופים (הם לא נספרים) בתביעת לאחוזי נכות ולשירותים מיוחדים.

ג. במידה ואתה סובל מעצירות, משלשול או מטאוריזמוס לעיתים רחוקות, יש אפשרות לקבל 10% נכות. אך שים לב! אחוזי הנכות בסעיף זה מנופים (הם לא נספרים) בתביעות לאחוזי נכות כללית ולשירותים מיוחדים.

ד. במידה והחלמת מהמחלה ויש לך תופעות זניחות וקלות כמו: מעט כאבי בטן שחלפו,חום שחלף ולא שב. תוכל לקבל רק 0% נכות.

שאלון נכות כללית

מלאו את השאלון וניצג מטעמנו יחזור אליכם לייעוץ

מסמכים רפואיים שכדאי לצרף:

•  תיעוד רפואי על ניתוח, מחלה או פציעה בחלל הבטן.

•  תיעוד רפואי על הידבקויות או הפרעות אחרות שאתם חשים בעקבות הניתוח, מחלה או פציעה בחלל הבטן.

•  תיעוד רפואי על תלונות של הפרעות, שלשול קשה, עצירות או מטאוריזמוס כולל פירוט רופא ממתי החלה הבעיה, דרגת חומרתה של הבעיה, והאם ניתן טיפול רפואי על כל הקלת המצב.

 

המלצה:

במצב בו הינכם סובלים מהפרעות אלו לאורך זמן רב, עליכם להביא תיעוד רפואי החל ממועד בו החלה ההפרעה, ולהראות תלונות עקביות שאין שיפור במצב.

 

דברים שרצוי לדעת:

•  במידה ויש דלקת הצפק – קיימת התפתחות של דלקת בצפק כתופעת לוואי של זיהום שמתפשט מאיבר מזוהם בחלל הבטן. זיהומים אלו בחלל הבטן נפוצים: נקב בתוספתן, תריסריון, מעיים, קיבה, לבלב, כיס מרה,  וכן דלקת באברי מין נשיים.

•  התהליך דלקתי בחלל הבטן יכול להוות סכנת חיים של ממש – התפתחות של אלח דם, ירידה בנפח דם, רעלת הדם. 

•  תסמינים אפשריים: בחילות, חום,  כאב חד באזור התפתחות הנקב, הקאות, רגישות מקומית למגע. 

(2) במידה ואתה סובל ממחלת שחפת הצפק, וקיימת חסימה חלקית:

(1) במידה ומחלת שחפת הצפק פעילה, וקיימת חסימה חלקית במעי, יש אפשרות לקבל 100% נכות.

(2) במידה ואתה בתהליך החלמה של שחפת הצפק–  לאחר השלב האקוטי, יש אפשרות לקבל אחוזי נכות בהתאם למצבך, בעוד שרופאי הוועדות ייבדקו אם נותרו תופעות לוואי שלאחר שחפת הצפק. את אחוזי הנכות ייבדקו על פי סעיף 18 (1) – יבדק מידת ההפרעה שלאחר השחפת. 

 

נקודה חשובה:

ככל שההפרעות בעקבות מחלות צפק יהיו קשות יותר, ומגובות בתיעוד רפואי – אחוזי נכות שייקבעו בוועדה יהיו בהתאם למצבך הרפואי. רופאי הוועדות יבדקו בין היתר אם התופעות מהן אתה סובל כוללות עצירות או שלשולים. במידה ומדובר על צורה קלה, רופאי הוועדות יכולים לפסוק שתקבל 0-10% נכות –כל זה תלוי בזמן ומשך הופעת שלשול או עצירות. 

אך שים לב! אחוזי נכות מנופים (הם לא נספרים) בתביעות של אחוזי נכות כללית או שירותים מיוחדים.

א. במידה ואתה סובל מעצירות או שלשולים בצורה קבועה לתקופות ממושכות יש אפשרות לקבל 20% נכות.  אך שים לב! אחוזי נכות מנופים (הם לא נספרים) בתביעות של אחוזי נכות לשירותים מיוחדים.

ב. במידה ומדובר על עצירות או שלשולים לתקופות ממושכות חוזרות ונשנות בנוסף עוד הפרעות – רופאי הוועדה יכולים לקבוע 30% נכות.

 

מסמכים רפואיים שכדאי לצרף:

• רצוי לצרף תוצאות בדיקות רפואיות כמו צילום רנטגן, בדיקות דם, טומוגרפיה. בדיקות המאבחנות מצב על דלקת צפק.

•  במידה ונפצעתם בחלל הבטן או שנאלצתם לעבור ניתוח, רצוי לצרף תיעוד רפואי על כך.

•  צרפו תלונות על הפרעות שלאחר דלקת, במידה ונאלתם לעבור ניתוח או שחוויתם פציעה במהלך הטיפול אשר גרמו להפרעות אלו.

•  רצוי לכם לצרף דוח רפואי על טיפול כולל תרופות, המלצות רופא וכל מסמך רפואי בידכם, שיכול לעזור לכם להוכיח לרופאי הוועדות כי אתם סובלים מבעיות ועל פי כך דורשים אחוזי נכות.

 

חשוב מאוד לזכור / המלצה

•  בשביל להוכיח בעיות של צפק בבטן, עליכם לצרף לוועדה מסמכים רפואיים המעידים על דלקת צפק כמו: בדיקות דם, צילום רנטגן, טומוגרפיה.

•  אם אתה לאחר החלמה מבעיות בצפק או ממחלת שחפת הצפק עליכם להוכיח ראשית כל את הבעיה עצמה – מסמכים רפואיים מתאימים כאמור לעיל וכן במידה וקיימים תסמינים שלאחר ניתוח או שחפת ניירת רפואית תומכת כגון מכתב מרופא מומחה / קופ"ח.

מה צריך לדעת לפני שתובעים את הביטוח הלאומי?

הליכי תביעות הנכות במוסד לביטוח הלאומי נחשבים למורכבים ומסועפים, לעתים גם ארוכים למדי. לכן יש להתאזר בסבלנות ואורך רוח, להקפיד על שליחה מלאה ומדויקת של כל המסמכים ולהתנהל בשקיפות ובשיתוף פעולה עם המערכת עד למיצוי ההליך. למידע נוסף, התייעצות, הכוונה וייצוג משפטי לתביעת הביטוח הלאומי על פי סעיף 18 – צפק, מומלץ לפנות לעו"ד המתמחה בנושא. 

תוכן עניינים

עו”ד פייפר כהן בפייסבוק עו”ד פייפר כהן ביוטיוב | מייל אישי: [email protected]

השאירו פרטים
ונחזור אליכם בהקדם:
לקבלת ייעוץ משפטי חסר פשרות
בנושאי תביעות נזיקין
מלאו את הטופס ונבדוק זכאותכם